Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

BON VOYAGE...

Hari ini 1 lagi Malaysian family meninggalkn bumi Duisburg utk pulang ke tanah air terchenta.. family yg dimaksudkan adalah family Dr. Tuti

(from left-right) Deja & Aisyah (anak Kak Ja), Afiq, Sabrina, Faiz, Ina (PA Deutscher) and Dr. Tuti.
(back) En. Zamri (hubby to Kak Ja) and hubby to Dr. Tuti (forgot the name)
venue: Duisburg Hauptbahnhof
(pix by Kak Ja)

Dr. Tuti actually is under UKM di-transfer kn ke sini selama 1 tahun utk menjadi salah seorg lecturer kt uni suami i iaitu University Duisburg Essen (UDE). I ingat lg, masa memula Dr. Tuti dtg cni i tgh sarat ngandungkan Camimi. Dh la masa tuh dh nk masuk musim luruh. Time puasa plak tuh! Masa tuh, i and suami i ikut Kak Ja and suami g umah Dr. Tuti. We all baru je blk dr hospital Bethesda melawat Kak Dina yg slmt melahirkn baby Hafiz. Dr. Tuti, suami dan anak2nya baru je smpai umah sewa nya dan ingin meminta pertolongan Kak Ja utk membawa mereka g kedai yg ada menjual bhn2 mentah spt ayam, daging dan bhn2 mknan lain. Yelah..baru2 je smpai dr Msia, mana ada stock mknan kt umah baru kn.. so, Kak Ja perkenalkan la Baskentmarkt pd Dr. Tuti.

Tp, skrg pejam celik, pejam celik dh 1 tahun rupenya. Dh tibe msanye utk Dr. Tuti blk meninggalkn tanah German utk kembali ke Msia. Tp, buat masa ini, anak2 Dr. Tuti yg blk dulu ditemani ayah mereka yg dtg ke Duisburg 2-3 hari sblm tu, utk bwk anak2 mereka blk. Manakala Dr. Tuti plak blk ke Msia pada akhir Ogos nanti.

Selama Dr. Tuti tggal di Duisburg, dia hnya ditemani oleh 3 org anak2nya dan seorg PA Malaysian yg silih berganti setiap 3 bln. Manakala suaminye pula stay kt Msia sbb still bekerja under Shell company. Tp, suami Dr. Tuti mmg kerap dtg ke Duisburg utk menjenguk keluarga kt cni di smping meluangkan masa bercuti bersama ke seluruh Eropah. Mereka yg baru 1 thn kt cni pon dh menjangkau kaki ke merata2 tmpt ke seluruh Eropah berbanding kami nih. Hehehhe.. tak dan kami dibuatnye sbb beselah ada anak kecik mcm Camimi mmg susah skit nk berjln.

Oklah..apapun.. selamat jln kpd anak2nya dan Dr. Tuti jugak pada akhir Ogos nnti. Semoga sukses di masa akan dtg dan jgn la lupe kami yg maseh tggal di cni lg. huhuhuhu

2 comments:

Izan said...

tak pe la erin, janji sebelum balik msia nnt kene pusing satu eropah. kang nak dtg dr msia tiket mahal tau...

Hilma Rashid said...

huhhu..alangkahnye sblm blk nk pusing satu eropah
tp..mcm xkot.. (apa kot..kot...baju coat ke..?) heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...