Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Sunday

MAIN MASAK-MASAK LOL


Hari ini hari Ahad. Kt luar sunyi je. Bunyi kereta lalu lalang pon jarang2 sgt even kt dpn nih jln besar. Ahad kt cni xsama mcm Ahad kt Msia. Ahad kt Msia is happening. Rindu nk blk Msia. Sbb time hari Ahad la nk kuar sana sini menlunaskan masa lapang bersama keluarga. Lmbtnye nk blk Msia.. xsbr laa!

Hari ini sbb dok umah je xg memana, so i’ve decided to main masak2 la kt dapur. Apa la lg keje i kn.. nama pon Tukang Masak. So, keje nye asyik masak je la kt dapur. Dapur tuh dh ibarat playground i dh.

So, menu thari hari ini adalah Soto Ayam. Ishh.. syik citer psl masak apa je xbosan ke u all baca? Jgn bosan ehh... ini lh kerja2 housewife. Bkn kerja2 kt ofis tuh je usaha murni, kerja kt umah nih salah satu jugak. Nmpk mcm sng dan ringan, tp time masak tuh la, anak teriak nangis, nk bg mkn, susu lg, pastuh nk cuci kain, jemur kain. Bak kata kdg2 sume kerja2 tuh nk tak nk terpaksa wat dlm 1 masa.. haishhh.. apa da i membebel pasal benda nih.

Ok la.. back to the topic ok!

Soto ayam dgn begedil daging. Uishh..lama gak dok main masak2 kt dapur td. Lbh kurang hmpir 2 jam gak la baru siap sume tuh. Nmpk mcm sng, tp cerewet gak nk buat. Tmbah lg nk kejar budak kecik yg xreti dok diam nih. Aduhhh.. !



Tp, bile dh siap msk2 sume tuh, terasa masin plak kuah nye. Huhuuhuh..xper2.. small matter. Tmbh je air. Sbb masin nye bkn masin biasa.. masin ya amat! Pening kepala jadiknye. Ntah cmner leh tertumpah garam plak nih.. hahahah


tp, soto ayam nih ada gak yg tak lengkap. xder kacang goreng, kicap pedas dan soohun. apa pon..hentam je la labuuu..!

10 comments:

Saleza said...

uishhh,..sodapnya nampak!

Izan said...

sedapnya soto ni. sup tu nmpak menyelerakan. boleh nk mintak resepi. hehehehe

tu la kat sini pun sama bila tiba ari ahad je sunyi sepi. tensen tol. ari ahad kitorang dok umah je arini. ari mengemas rumah sedunia. huhuhuhu. penatnya..... tak larat nk update blog la arini

Hilma Rashid said...

nnt resepi erin tulis ok..
hehehe..

Saleza said...

erin, akak tak larat nak keluar ke comet,..panas mencacak kat luar ,..penat semacam je rasa. Hubby ada singgah comet tadi,.katanya banyak yg takde,..queu pun panjang ,.so, dia tak beli apa-apa la. ge ge ge

Hilma Rashid said...

betol la..panas mencacak atas kepala. camimi siap berpeluh2 lg.. dasyat!
xpela..xrugi pon akak xg. sb bnyk brg dh xder. lainla masa memula angebot tuh.
ok la.. em..sedih la sbnrnye akak dh tutup blog. huhuuhuh

Saleza said...

mana lebih senang letak comments, fotopages or blog?

Hilma Rashid said...

ntah la akak. sbb saya xpnh gune fotopages, tuh tatau. tp sbb dh pnh gune blogspot, saya rasa blogspot lbh baik dan best dr segi decoration dan accessories yg ada. hehhehe.

Saleza said...

itula,.fotopages ni backdrop dia mcm old fashioned sikit. Blog memang cantik n nampak moden,.cuma fotopages ni bagusnya tang gambar2 boleh tengok dgn lebih jelas n boleh letak banyak2. N kita boleh letak caption bawah gambar-gambar tuh,.itu yg akak pilih fotopages.

Saleza said...

kat kaufland tu ada jual ikan mackerel frozen(yg belum potong),
2 kilo for 6.99 euro!. Akak rasa mcm murah je.Dah muak asyik makan ayam je.

Hilma Rashid said...

we all plak dh lama xmkn ikan.
slalu beli ikan kt asia markt je. tmpt lain xpnh try lg sbb tgk ikan nyer mcm xkenal je.
kt asia shop pon jrg2 beli
sbb mahal utk benda yg sikit
huhuhuhu
so, mkn ayam dan daging la kite
sbb tuh rindukn nk mkn seafood msia
slmtla xngidam mcm pregnant
kalo x, paksa fauzi bwk blk msia
hahhah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...