Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

GOING TO 9 MONTHS


Nurzieryn Schamimie is almost 9 months old. Wah..terasa kejap bebenor Camimi dh nk 9 bln. Dulu teringat masa dia kecik2 asyik nangis je manjang. I slalu je tak cukup tdo sbb kne layan dia mlm2. Dh la masa tuh yg dia reti adalah nangis.. nangis.. dan nangis je. Mmg kalo i hilang sabar rasa nk cepuk2 je budak nih. Bleh giler meroyan i nih. Ish..ish.. hrp2 jgn le smpai ke ctu. Cian budak2 ni.


Tp bile nmpk dia senyum, ketawa..aduhai sejuk mata memandang. Rasanye bertuah tol dpt ank yg nk gelak2 dan senyum2 je manjang. Xpela..itu la asam garam anak masa kecik2 lbh2 lg yg dok merantau kt negara org. Lg mencabar! Apa yg mencabarnyer..? hai..1 hari 1 mlm pon xkn hbs citer.

Camimi is going to turn to 9 mths old. Buat masa nih, Camimi dh pndai merangkak, berdiri smbil pegang2 kerusi atau sofa smbil berjln2 juga. Kdg2 yg kelakarnye dia boleh berdiri dan menolak walkernye dari luar. Nk tolak kemana tuh? Tolak la kemana dia suka. Bile salah langkah, mulala terjelepuk atas carpet. Kang nangis, mummy dia nih gak yg kene pujuk!

Tp, dia nangis kejap je, pastuh start la pulak manjat2, gayut sana, gayut cni. Pastuh, kerusi jatuh sbb dia nk gayut2, dia pon ikut jatuh la.. nangis lgi..! sape pujuk lg? Mummy dia jugak..! pastuh, dh hbs nangis, start la lg xtvt dia! Smpai i rasa dia dh susut skit la sbb dok kejar sana kejar cni.

Tp, yg buat kami gelak sakan adalah bile Camimi senyum atau gelak. Dh lah senyum melebar, gigi plak xder lg. Tuh yg kelakar tuh. Hahahah!

Itula, penyeri hidup kami di cni, ikatan kasih sayang antara kami selamanya. Nakal dia pon, kami tetap marah sbb kami mahukan dia menjadi seorg yg berguna di masa akan dtg. insyaAlah.. amin..!


2 comments:

Izan said...

amboi2 senyum sakan yek camimi. nnt bila dia da ada gigi abis la dia gigit mak dia. hahahahahaha. be careful!!!

Hilma Rashid said...

hahhaa..mmg nnt dia akan cuba try test gg dia. hbs la rongak2 mummy dia kene geget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...