Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Saturday

TUKANG MASAK BERCUTI


Hari ini adalah hari cuti tukang masak
sedunia..! hahah.. bestnye dpt bersenang lenang dpn pc sbb xyah masuk dapur utk masak. Alasannye?

Alasannye, kami dh hbs bhn mentah iaitu ayam. Daging plak tggal sikit je. Yg tggal ikan bilis. So, esok hari Sabtu baru nk g Baskentmarkt. Jom Kak Ja. Mari kite serbu Baskentmarkt. Hahahha. Wat apa lg. Rombongan Cik Kiah la. Hehhehe

So, hari ni suami i beli doner/kebab kt Oststrasse. Doner sini adalah jauh lebih besar and crowded isinye drpd doner Msia. Ala..doner Msia yg kt pasar mlm tuh la kn.. ada roti pita ataupon roti hotdog kn.. Nk tau doner kt cni mcm mana rupenye?

Ini lah doner...! kalo u all tak percaya, smpai skrg i mmg susah nk hbs 1 doner nih sederap! Jarang sgt leh hbskn. Sbb roti nya tebal dan cpt kenyang. Hahahah..

So, isi2 dlm doner nih adalah terdiri drpd bnyk sayur2an spt kobis hijau, kobis ungu, salad, bawang besar, timun, buah tomato, cili jeruk dan kdg kala ada letak cheese susu kambing. Kemudian baru lah ada daging ayam atau kambing atau lembu. Yg tak bestnye xder sos cili disertakan sekali. Sbb mereka nih xmkn pedas. Yg ada sos pon xsepedas yg biasa org Msia mkn.

Xpela..apa pon..layan je la asalkn kenyang!

8 comments:

Saleza said...

akak dah pergi baskent dah hari ni,.lepas hubby solat jumaat dia tunggu kita org kat baskent. pergi hari ni tu sebab ada tamu datang rumah,.ini pun dia org tengah bersembang,..akak mengadap benda nih kejap. so ,esok tak pegi dah le,.pergi aldi je la. Pergi trodelmarkt tak esok n lusa?

Hilma Rashid said...

lor ye ker?
xpe la..hehehhe sja je nk wat rombongan cek kiah
trodelmarkt tak dapek den nk g..
fauzi nk exam
akak tau tak bile ada lg?
saya nk g tp fauzi xde susah skit la kalo bwk camimi. uhuuh

Saleza said...

akak pun tak sure lagi dpt pergi tak trodel esok or lusa, kalau rajin n tak hujan ,pergi kot.Sebab hubby pun ada exam montag nih. the next trodelmarkt at stadion will be on 9 n 10 august.

Hilma Rashid said...

alamak... 9 & 10 ogos pon mcm xleh jer.. kalo pas 12hb ok!
nnt akak bg tau ek yg lps 12hb. CONFIRM saya g. hehhehe

Izan said...

kebab kat sini sume besar2 yek. kekadang tak mampu nk abis kan.

kekadang jer tak abis. selalunya abis. hahahahahahahah

Hilma Rashid said...

izan, sana pon org italy wat kebab ek? halal tak?
cni tukang wat kebab is org turkey. tp xsume turkey itu halal
we all beli yg kt konfirm halal
hehehh

Izan said...

kat sini pun banyak org turkey atau pakistan yang wat kebab. banyak gak org arab wat kebab dan kebanyakkannya halal...

Hilma Rashid said...

o..sana ramai pakistan n arab eh? berbeza kt cni.. sana ada gak x pendatang org german?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...