Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

SESI MENGE-TAG DAH MULA DAAA..


saya kene tag soalan di bawah ni oleh sue, si ibu aqil.


1. First time you met him - when and where?
- kami bertemu di alam cyber. heheh.. tapi dia lah chatter yg paling malas saya nk layan. sbb kejap dia on, kejap dia off. so, saya suke layan chatters yg aktif je. hahha.

2. Love at first sight?
- yup! sbb dia dlm kategori 'lelaki idamanku' hehehhe.. (check list saya semua penuh!)

3. Who is he when the first time you met him?
- masa tuh dia ditahun akhir degree in mechanical eng. masa 1st time jmpa dia, sibuk citer pasal mechanical things.. boring siottt! (╯▽╰) <----- boleh tertido saya smbil berjalan.

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
- 3 bln pas chatting dlm YM ~ a blind date! (psstt.. itu pon saya yg ajak jumpa kt luar! heheh..) punye la tak malu perigi yg carik timba!


5. First place dating?

- tasik shah alam.. ajak bg mkn ikan kt tasik. (kesian ikan2 tuh sume bg mkn roti yg dh tamat tarikh luput ~ sakit perut ikan2 tu)

6. How he proposed?

- what kind of proposed? to be a special one or to be his wife? to be a special one ~ "bile kite boleh jumpa lagi lepas ni? i nk jumpa u lagi
(✿◠‿◠)", to be his wife ~ "kite kawin dulu ye before i fly ke germany"

7. Special date with him?

- 1st time met ~ blind date = 31 Ogos 2005, nikah ~ 1 Sep 2006 (cukup 1 thn kenal, terus kawen. takyah bercinta lama2, belum tentu akan kawen!) ~ nk tggu duit cukup smpai ke tua aku tak kawen!

8. Changes that he asked you to do?

- dia soh saya tukar pendirian utk dpt zuriat lagi dlm masa terdekat ni.. ~ bkn saya tamau anak lagi, tapi saya nk tggu si suami saya ni pandai jaga anak bile saya sibuk masak di dapur, pandai bgn mlm bile anak nk susu dan tukar pampers, dan pandai fikir apa utk anak tanpa saya fikirkan

9. What is about him that you love so much?
- dia tahu bnyk benda yg saya tak tahu ~ samada saya yg malas nk amik tahu atau saya yg pura2 tak tahu ~ kasi can dia yg tahu. huhuhu

10. What is about him that you wish he would change?

- tentang anak.. suamiku ni kalo dh baca newspaper, atau dh ngadap berita, atau dh terlena, anak melalak kt sblh pon mcm tak dgr. huh!

11. You lose your mind and crack your head when he?
- just ignore my daughter when she is screaming, yelling, crying and bla..bla.. while i am in the kitchen, cooking for the whole family!

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
- ajak jalan2, mkn kt luar (saya cuti memasak) dan shopping sakan

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
- as no one could imagine that because how black or white he is still my truly, lovely, charming husband!

note: saja je tulis mcm nih, nk bg si suami baca kemudian. sbb time saya tulis ni, tamau bg dia baca.. ~ saya mmg tak suke time saya tulis blog, dia ada kt sblh, smbil baca2 apa yg saya tulis. aaiiippp! babap kang!

3 comments:

lily lotus said...

oo patut selalu nampak erin dating kat taman tasik shah alam :P

haza said...

saya suke citer awak...hehehe...erin..psssttt..nnti bgtau chat line mane awak masuk..mane tau jdoh akak ade dlm tu..hehehhe,....

Erin Rashid said...

lily - kalo kene masa kan ly, silap2 awk leh nmpk saya smbil berenang2 tau! hahah

haza - kak, saya masuk channel selangor. tapi ada plak org perak sesat dlm channel selangor
hahhaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...