Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Saturday

KENAPA MENDIAM DIRI

Salam kawan2 semua...

huhuhu..setelah sekian lama baru i nk muncul semula kn? minta maaf la xde cerita dpt ditulis kt dlm blog ni sejak kebelakangan ni. sbnrnye bkn xder citer, tapi xder masa daaa.. tak nyempat ada jugak.

terdpt jugak sbb2 lain yg xdpt nk dielakkan. camimi tak sihat, kemudian diikuti dgn husband i plak. then i plak tak sihat. tapi, skrg kami ber2 dh sihat tggal camimi lagi skit. dia kene cirit birit. awal 2-3 hari tuh dia ada muntah2. tp skrg tggl cirit birit.

lagi pon, sibuk packing brg2. jadi umah tunggang langgang. dgn nk melayan camimi yg kerap nangis tu, sibuk menjlnkn tugas2 sbg suriumah tangga dan jugak sibuk buat kerja sekolah. emm... skrg kerja sekolah pon kdg2 mcm tak nyempat nk siapkan. kalo dulu, buat kerja sekolah smpai terlebih2. org tak ajar lagi pon tapi dh buat. la ni, Bettina bg kerja sekolah melambak2. kt kelas pon tak nyempat nk nguap. dia ajar mcm bus express. huhuhuhu... tapi tetap best..!!

blk sekolah terus prepare lunch spy husband i leh g cpt ke uni plak pastu. ada tggl skit lagi kerja2 dia kt lab sblm continue smula dgn menaip report thesis nye. kdg2 tuh ingt mlm nk tulis blog tapi bila smpai waktu mlm nye pulak terasa malas nyer nk pegang komputer. terus xder mood.

hari yg i tak sihat tuh, bdn takde lah terasa panas sgt. tapi masa kt kelas, xleh nk concentrate. ingtkan mgkin sbb tak cukup tidur sbb beberapa hari sblm tu camimi kerap bgn mlm dan xdpt tidur. dia kan tak sihat, cirit birit dan muntah2. so, i terpaksa jaga dia la. tapi esoknye tuh dtg kelas terasa pening2 dan nk muntah2. i fikir mgkin kalo minum hot koko akan sihat semula. tapi pas minum lain plak jadinye. lagi terasa loya dan nk rebah. oh ye, i bkn la pregnant lgi. jgn risau. selagi belom smpai masanya, perut ini tidak akan memboncet. hehehe..

cadangnye nk ke supermarket pas hbs kelas utk beli beberapa brgn keperluan memasak. aleh2 tak jadi sbb terasa sgt2 tak larat. terus je amik bus menuju ke rumah. smpai umah, terus je humbankan diri atas katil. taruk minyak kapak dan mtk husband urutkan kepala. lunch meal pon tak dpt nk prepare. so, husband i belikan je half chicken. sbnrnye mmg tak de rasa nk mkn apa2 pon sbb terasa nk muntah. kang tak pasal2 muntah kuar sebijik2 half chicken tadi dari dlm perut i ni. tapi sbb husband i kata nk kene mkn dulu baru leh telan paracetemol. so, mkn je la half chicken tuh skit.

tapi tuh la, kalo kt sini sakit, mmg selalu nk kene survive sdri. husband i nk tak nak dia perlu ke uni utk siapkan kerja2 dia. kalo tertangguh, lagi lambat kerja2 dia nk siap. so, tggl la i dgn camimi yg penuh karenah tak sihat juga. pas telan paracetemol, sama2 i dgn camimi tidur. bgn tidur tuh yg terasa nk ke toilet. i plak rupa2nye diserang cirit birit. 1 hari berapa kali daaa i kuar masuk toilet. camimi apatah lagi. silih berganti pampers je la jawabnye. tp i mtk husband i blk awal hari tuh sbb i tak larat sgt nk buat kerja2 umah dan layan camimi.

ptg tu, bdn masih tak sihat. so, pas mandi, solat, husband i kering kan rmbut i guna hair dryer. org kata kalo rambut lembap, lagi boleh pening kepala. pastuh telan lagi paracetemol dan tidur lagi. pas bgn tidur ptg tuh la, terasa semua sakit tuh hilang. terasa sgt2 release. sbnrnye memikirkan keesokannya ada test Bettina nk buat kt kelas, so nk tak nak, i kene sihat jugak. Lgpon, kerja sekolah yg dia bg tuh melambak dan i kene siapkan spy i ready utk amik test tu.

so, hari ni i dh sihat, i ada mood, i ada masa dan camimi dh selamat ditidurkan, maka notebook ni sedia utk menerima tuannya semula. kalo tak i hnya bukak utk perdengarkan 'education songs' saja utk camimi. dia mmg sgt teruja dgr lagu2 tuh. bile dh dgr lagu kanak2 tu, terus menonong je dpn komputer sambil menyanyi2 kecil. kdg2 mula tergedik sana tergoyang sini. huh! dia mmg pantang dgr muzik. mula dh terlenggok sana sini. terima kasih kpd untie ja sbb kasi pinjamkn cd anak2 nya. nnt mummy camimi pulangkan ok sbb mummy dia dh belikn lain utk camimi. takdela nk meminjam je.. huhuuh segan la pulak..!

so, esok sabtu, lusa ahad, tulat isnin. isnin mggu dpn adalah hari cuti. so, no kelas la.. sbb ada perayaan 'Rosenmontag'. apa itu Rosenmontag? perayaan yg disambut oleh pelbgai lapisan umur dan masyarakat. especially bebudak sgt la tertunggu2 perayaan ini sbb ianye melibatkan 'costume'. so, tggu ok.. nnt i cerita at the next entry..! kite jumpa lagi.

Und ich wünsche alles zusammen schönes Wochenende und Froher Rosenmontag noch! Oje, Montag ist Feiertag. Keine Arbeite, keine Schule, jabedabeduuu...!!! Kommt! Bonbons sammeln, spazieren gehen, Musik Band hören, Zusammentreffen machen, huhuhu..viele zu tun!!
ok, bis bald und bis dan. Tschüsss!!

4 comments:

~ujicham~ said...

haaa, amik last para tu... berbelit lidah n mata nak baca. paham? of course lah tak.. ape maknanya erin?

rillys said...

u know what! entry ni i cuma paham the last paragraph jer..hahahahaa..baik punya perli :P..u ni bagilah the translation

nurhareza said...

ryn.. ko nye bahasa jerman tu, tergeliat2 lidah aku nak nyebut nya tau..

Erin Rashid said...

uji, lily n beja - para terakhir tuh utk adik2 dan teman2 kt sini yg nk ke Rosenmontag tu. ajak mereka mana yg tak pernah pegi lagi. tuh la pasal..

maknaye:

and i wish all of u happy nice weekend and happy Rosenmontag too. oh yeeeaa.. monday is holiday. no work, no school, yabedabeduuu!! Come! We collect sweets, have a walk, hear the music band, have a meet, make an assembly together. huhuhu... many things can do! ok, see u soon and till then. Bye!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...