Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Friday

SHOPPING RAYA

Bercerita tentang shopping raya tentu kawan2 sudah kan..? atau bakal mengunjungi mana2 shopping complex this weekends. jgn tggu lama2.. mari serbu lah..!

kami dah shopping raya. nk shopping utk kali ke-2 tuh tatau lagi. tengok apa kata che abe.. (psst..dia g keje pon i g shopping sorg2 utk dri sdri tatau..! hehehe).

isnin nuzul quran tuh kami luangkan masa utk membeli baju raya kat mid valley. sbnrnye malas nk fikirkan tntg kesesakan yg bakal ditempuhi pada hari tuh. tapi fikirkan tntg mid valley punya pelbagai pilihan, kami gagahkan diri jugak ke sana. cari parking kete je sudah 45 min. masa tuh baru rasa nyesal nape la kami tak g subang parade je.

dah dpt parking tuh kami straight forward ke metrojaya. (teringat lily pon suke shopping kt sana dak..?). apa lagi, mula la melilau cari tuh, ini bagaikan tak pernah shopping raya je. maklumla, kt german dulu mana der sehappening gini.

biasanya i akan cari pakaian utk my husband dulu. sbb nya..? supaya nnt dia akan sabar dan tabah menunggu i mencari pakaian i pulak. hehehhe.. (tips bagi kaum ibu, ye..?!) dah dpt seluar dockers, cari plak samping dia dpn butik dockers tu. ada jual jugak baju melayu siap mcm2 kaler tapi dia tamau sbb dia dh tempah 2 psg baju melayu dan masih belum amik lagi. hahahha..

kemudian, baru cari baju camimi. mmg excited giler tang baju budak2 pompuan ni sbb bnyk choice. kebanyakan i amik blouse pnjg smpai betis sbb lbh berbaloi drpd i beli seluar lain harga dan baju plak kene lain harga. kali ni i tak belikan baju yg sedondon dgn camimi utk si qira (ank brother i) sbb i dah belikan sepasang baju kurung dan blouse 'Anakku' yg sedondon hari tuh utk dipakai raya sama2 dgn camimi. (sesungguhnya aku dpt rasakan mcm mana org yg ada anak kembar ni).

dan utk i plak.. just amik sepasang kebaya kain organza dari 'passagers'. sbb dah ada beberapa pasang baju raya lain yg sudah siap ditempah. 2 antaranya i kene hantar alter sbb cutting lari. mungkin sbb puasa kot.. dan the rest sedang bergayutan dalam almari baju. heheh..

kemudian nak cari jeans levi's kami laki bini, tapi dah belek itu dan ini, kami noticed that warnanya tak secantik levi's yg kami pernah visit 2 years ago. nape ek..? kawan2 tau tak..? husband i plak boleh kata, warnanya mcm jeans longgok kt carboot sales je! (sbnrnye dia tuh sgt cerewet tntg benda2 yg pakai di badan). dia kata kalo nak beli mahal pon biarlah cantik dan setanding harganya.

ok la, jom cari kt padini plak. kt situ baru la dia ada berkenan. rembat lagi 2 jeans yg ada. i tak beli pon sbb dah aim nak beli jeans kt mana cuma tak berkesempatan nak shopping dlm 1 hari tuh. dtg dlm kol 12 lbh, cari parking 45 minit, shopping, solat zohor dan asar then shopping lagi dan akhirnya baru tersedar dah pukul 6.45pm. terus ke restoran yg dirasakan idaman kami ber2. rupenye2 dah 'full house'. itu la akibatnye terlalai bershopping dan tak teringat utk pegi book meja utk berbuka puasa. tgk plak restoran kt depan sana pon fully booked. nak gagahkan kaki cari restoran yg tak fully booked...? oh tidak..!

masa nk turun escalator tadi nmpk 'Dome' masih lengang je. malas nk buang masa dan kaki pon dah penat, terus je menuju ke dome. i amik italian food, while my husband amik malaysian food. camimi plak amik fries. hbs citer. mkn dgn penuh nikmatnya ok..

mkn tak lama pon, camimi dah ngamuk letih. terus je beransur pulang. sempat la solat magrib kt rumah je.. hari tuh betul2 rasa seronok sbb dpt merasai nikmat shopping raya yg tak kami rasai 2 tahun berada di german.

note: 2 thn kt german, asal raya je aku nangis, asal raya je aku nangis.. sedih beb raya di perantauan. nak tau cmner rasanye..? kene la alami sdri..

5 comments:

lily lotus said...

cayalah..mari sama2 shopping di metrojaya..hihi..tak smpt lg nk story pasal shopping kat blog..

Saleza said...

amboiiii,...sakan beraya kali ni ekk!

Umi said...

waaaa..jelesnye!!!x soping moping ngan huby raye thn niii!! qada tahun depan laa..tu pon kalu die kt darat..

Ms AiReEn MoHd said...

salam babe...

lelompat tetibe jumpa ur blog....name mcm kite gak...cerupe la awak...cenamat ali laya...

Izan said...

sakan raya tahun ni erin... da balik msia.lepas rindu dendam nak beraya di msia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...