Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

SAYA RASA LEGA

Lega rasanya bile duit2 raya camimi dah selamat.. selamat dilaburkan dan disimpan ke dlm bank. separuh masuk dlm account SSPN kt maybank. lagi separuh masuk dlm tabung haji. selamat.. nnt kalo ada lagi duit raya utk camimi, kene la masukkan lagi ke dlm 2-2 account tuh. utk simpanan dan pelaburan.

hari tuh nk bukak 2-2 account ni susah skit la. memandangkan camimi lahir kat germany dan takde lagi mykid (masih dlm proses pembikinan ~~ punye la lembap prosesnye) dan sijil kelahiran malaysia, maka org2 kt sana agak kalut la. tapi seb baik dah daftar kelahiran camimi kt embassy msia yg masa tuh bertempat di berlin. jadi kami diberi 'borang w' utk membuat segala urusan camimi yg akan dibuat di msia kelak. bayangkan 'borang w' tuh takde. kami pulak kalut dibuatnye nnt.

'borang w' tuh state tntng kerajaan msia di german notice tntg kelahiran camimi di sana. means, camimi dah daftar jadi warganegara msia la. kalo takde 'borang w' tuh, camimi akan susah nk buat mykid, nak bukak account bank di sini dan apa2 urusan di msia. sijil lahir german camimi yg sempoi seperti kertas A4 tuh tak laku kt msia pon. sekadar rujukan je. sekadar nk tgk sijil tuh pon ada tulis dlm bhs german. tapi yg penting 'borang w' tuh. kalo takde, simply je diorg reject camimi. kira reject camimi sbg warganegara msia la..

hai.. susah jugak ek budak lahir luar msia ni...?

4 comments:

Umi said...

ERIN,KO BUKAK AKAUN SSPN KT MANE EK?
AMANI ADE TBG HAJI JEK..INGAT NK BUKAK SSPN GAK KAT DIE.

Erin Rashid said...

kin, sspn boleh bukak kt bnyk tmpt rasanya. cimb bank pon ada. direct dgn ptptn pon ada. aku bukak kt maybank. sbb dkt dgn ofis aku. heheh

lily lotus said...

ooo complicated plak jadinya ekk..seb baik dah settle

Izan said...

alhamdulillah sume da settle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...