Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

FIRST TIME DI IKEA


Minggu lepas kami anak beranak dan family abg i jalan2 di Ikea. kalo u all nk tau, ini la 1st time kami ank beranak g Ikea semenjak Ikea ni berpindah ke Mutiara Damansara. sebenarnya, kami temankan abg i utk beli perabot umah baru dia di samping sama2 memberi pandangan dan pendapat tntg sesuatu perabot tu.


Tapi ikea kt Essen, Germany jgn ckp la. bilangan lawatan kami lbh dari jari2 di kaki dan tangan ni ha.. apa nk buat. beli perabut di ikea germany lbh termampu utk students mcm kami. nk beli kt butik perabut kt sana tak termampu la pulak.. sgt mahal la!


bukan nk berlagak atau sombong. ikea kt germany tuh harganya nmpk lbh mampu drpd di sini. sbb tuh kebanyakan students kt sana gune perabot ikea.


tapi bile tgk perabot2 ikea dan harganye di sini terasa naik je tekanan darah i. huhuhuh... mahal la plak. tapi nape ramai malaysians suke g ikea beli perabot eh? samada seseorg itu mmg mampu atau suke kan konsep moden kebaratan yg ada di ikea, atau sbb nk jaga standard, atau sbb nk jumpa ramai artis yg shopping sakan kt sana, atau menjadi ikut2an membeli perabot di ikea? apa pon sbbnye, terpulang kpd hak individu. if u have money, then u deserve it!


selama lawatan i ke ikea, i ada terserempak dgn penyanyi utama kumpulan Rabbani (tatau nama dia) with his wife, Annuar Zain and a girl and ex-wife AC Mizan with friends tapi plg yg i suke bile nmpak annuar zain. mmg senyuman dia tak lekang dari gusi. and nmpk so friendly. tapi i tatau plak rupenya annuar zain tuh tak la tinggi mana. i ingt dia tinggi melampai. hehehhe...

ok la.. jom layan gmbr sikit ni..





5 comments:

~ujicham~ said...

angkat tangan utk kedai perabot cop yap teck seng.

Me, Mrs Taj said...

Ikea is our fav place sbb konsep dia moden kontemporari..takde kat tpt lain..plus minus brg2 dia tahan lama itu yg penting! ikea puns atu lagi one stop centre..mcm2 ada - brg dapur smpi ke perabot umah..takyah dah nk gi sana sinun merata tempat...

mmg klu nk banding brg2 kat ikea overseas jauh lagi murah..tp nk wat mcm mn...klu dah suka, ada duit amik je la...hahahahah

Saleza said...

ishh,..tiba2 teringin nak gi ikea lak,..ge ge ge

rillys said...

hehe...I suka barang2 ikea...quality barang2 dia sgt berbaloi dgn harga...n design dia pun not bad...plus macam2 ada...hik hik...so u grabbed apa

Cik MuRniZa Abu Samah said...

wah nak g IKEA jgks..lame xg..xbeli cuci mata pong jadila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...