Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

UPDATING OUR LIFE

Salam..aduhai.. lama plak rasanya tak blogging ni. lama jugak rasanya tak melawat bloggers yg lain. maafla. life sgt sibuk. dgn nk menguruskan hal itu dan ini, di smping melayan karenah 2 org budak kecik dlm umah ni. sgguh letih!


apa pon, demi tidak mengosongkan laman blog i ni, i kuatkan semangat utk menulis entry yg tak seberapa ni.


lbh kurang dah 12 hari kami mendarat di msia. buat masa ni i tak bekerja lagi. mungkin nk kene cari seorg maid utk menjaga anak then baru lah boleh bekerja. buat masa ni i la jadi maid kt umah ni. buat la segala kerjaumah dari memasak hinggalah menjaga anak2 kecik yg ada kt umah ni. anak sape lagi yg kecik, anak i dan anak abg i.


bercakap pasal anak abg i tu, nama dia ialah qira. nama panjang dia adalah Sarah Shaqira. dia tua dari camimi lbh kurang 7 bln. so, 7 bln extra tu dia dh explore mcm2 dari camimi. of course qira a little bit advance dari camimi. diorg mmg suke main sama2. jom la i upload gmbr diorg main sama2. hhuhuhu..seronok plak tgk..!

main kete sama2, pakai baju pon corak sama (colour je lain!)

seb baik meja kaca tuh ada pelamik, kalo tidak....

ha..yg ni plak xtvt kete lumba yg dinamakan 'go-cart'

tapi ni go-cart manual di mana perlu ada tukang tolak dari belakang

sape lagi kene buli, uncle anip la (adik bongsu i..!)

ha.. ini plak xtvt bermain dgn kucing

tgk saja ok..sentuh tak boleh. i tak bg camimi sentuh kucing tuh lagi sbb takut tgn dia kotor pastuh pegang mulut ke.. pegang kepala ke.. aduhh..!

ok la..itu cerita kt umah. kali ni citer skit pasal outdoor xtvt. last week kami sekeluarga jln2 dan lunch kt subang parade. buat masa ni, shopping complex yg dah kami tawaf adalah jj bukit raja dan subang parade. mid valley dan klcc masih belum sempat lagi. takper2.. masa masih pnjg. tak leh tergopoh-gapah kan..?!

back to origin... kembali berlegar2 ke mall kegemaran (mall plg dkt dgn umah yg happening)

camimi semenjak blk msia, asal masuk kete, pasang aircond dan dok dlm stroller sure tido baik punyerrr!

nk tnya kami blk msia seronok atau tidak..? sure la seronok!! tanah tumpah darah kami maaa..

7 comments:

Izan said...

mesti la seronok kan???
camimi pun sonok gak ada kawan leh main sesama. klu tak dia sorang2 jer kat rumah... =) makin ligat la camimi pasni...

SueGinola said...

Selamat Kembali...

Me, Mrs Taj said...

mestila sronok blk msia dekat dgn org tua..dekat dgn sedara mara..kn?

seronok la camimi ramai yg melayan..

rillys said...

erin nak join tak lily bawa izan makan kat restoran nani...tp blm set date lah

Izan said...

erin. yeke balik sitiawan ari khamis??? izan pun nak balik sitiawan gak khamis ni. cam berjanji la plak kan. hahahahah. amek no phone izan ni 0193416773. nnt leh kontek2

~ujicham~ said...

huhuhu... akhirnya dengar juga khabar berita :)

Erin Rashid said...

izan - camimi mmg makin seronok..betol..

kak su - tq kak su

ladybird - sudah tentu..tempat jatuh lagi kan dikenang..ini kan pula...

izan - beres

uji - kata nk jumpa aku beb?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...