Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Tuesday

KENE ROMPAK

Amboi..tak sayang betol mulut i ni kan..? kata rumah dimasuki perompak plak. sbnrnye rumah kami mana der dimasuki perompak! auta aje tuu..


tapi utk pengetahuan u all, kami kan dah pindah keluar dari umah lama ni. so, skrg menetap kt umah kak ja. umah lama kami dah selamat dibersihkan. segala isi perut dlm umah tuh slmt dijual, diberi scara percuma dan juga dibuang. ada juga yg kami bwk blk ke msia.


barang2 perabot kebanyakan dari ikea. ada yg kami jual brg2 tersebut sbb sayang nk buang dan tidak dpt dibawa pulang ke msia atas sbb2 tertentu. ada juga yg kami buang begitu aje sbb dah tatau nk taruk kt ceruk mana. ada juga yg kami beri aje kpd students yg lain.


oh ye, konsep umah sewa di sini adalah apabila penyewa keluar dari umah, maka dia perlu membawa keluar segala perabut yg ada termasukla sinki dapur. itupon sekiranya penyewa itu yg membawa masuk sdri sinki dapur tu. wallpaper jugak perlu ditanggalkan. jika ada carpet atau timber strip finishes (lantai kayu) maka turut dibuka dan dibuang. penyewa harus meninggalkan umah tersebut spt sediakala spt memula dia masuk dulu.. ada pelik..? ya, begitula konsepnya di sini..

ok, jom kite tgk umah lama i ok..!

bilik tidur

ruang tamu

dapur

bilik mandi


ruang koridor dlm rumah


jadi kami tinggalkan umah ni sediakala tnpa dlm gambar sbb masa kami masuk dulu pon mmg dh ada carpet, sinki dapur dan wallpaper yg dicat buruk oleh tuan umah.

pandangan dpn apartment kediaman kami

tau tingkap umah kami yg mana 1...? nun, yg di atas bumbung tuh. tingkap atas skali belah kanan skali

halaman dpn umah kami

kawasan meletak kereta

sedih tau sbnrnya time kami melangkah pergi meninggalkan kediaman lama kami ni. kt sini la kami saksikan camimi membesar dgn sihat spt skrg...


note: nak kembali menyewa di sini kemudian kelak...? oh..tidak! sudah tentu kami mahukan rumah yg lbh besar dan lbh selesa. dan yg penting dpt tuan umah yg berhati baik!

7 comments:

~ujicham~ said...

aku tau, len kali ko nk umah lain sbb anak ko dah ramai. hahaha.

rillys said...

mmg sayu hati nak tinggalkan kediaman yg byk kenangan pahit maniskan...apepun yg penting schamimi bleh tgk blk all the backdated stories kat ur blog...hehe

nurhareza said...

welcome back my dera.. xsabar nk jumpa ko.. nk peluk2 schamiemie tuh.. gebu je aku tgk dia..
wei, ko bila da blk kl, kalo ada terpk nk amek polisi insurans, carik aku tau.. ni xde paksaan punyar.. hahahahha..

boadicea3011 said...

ler sedih nyer baca entry nih. sayu pun ade! Bila time akak nnti pon sama jugak agaknyer..

~ujicham~ said...

eh, tambah gambar lagi

aRa said...

walaupun kecik tapi still cantik...I tak suka sgt dok rmh besar bab nak ngemas nye satu hal...dasar pemalas kan...Agagaga...mmg sedih tau tglkan rumah lama...mcm i...rumah lama kat Labuan...i nangis tau...coz rumah itew la tempat i membesar...dr umo 4thn hingga umo 1 dah masuk 24th pindah...20 thn tgl sana...mau tak nangis...entry ni wat i teringat rumah lama...sob sob sob

Erin Rashid said...

uji - hahahha..aku nk kene ada anak ramai ke..?

lily - betol. tuh perlu ada blog ni

beja - ko nk peluk camimi je baik aku hantar camimi je yg blk

kak norraya - tuh la hidup perantau.. sob..sob..sob

uji - baru dpt gmbr baru

ara - jom pakat nangis sama2 no..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...