Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Monday

SELAMAT TIBA...

Salam u all..

kami 3 beranak dah selamat tiba di bumi terchenta iaitu msia o tanah airku.. huk..huk..hukk... sbnrnye masih rasa tak percaya sbb dh kembali ke negara asal. macam mati hidup semula la.. betol beb! tak tipu!


seronok mmg seronok sgt! tapi bab cuaca tu yg tak tahan skit. especially camimi. mmg dia syik meragam sbb kepanasan bile berada di luar rumah. seb baik umah ni dh pasang econ. setiap sudut kene on econ. sbb umah ni guna wiring system 3 phase, jadi masalah bil tinggi dpt dikurangkan instead of 1 phase.


skrg ni syik g giant je. sbb nk beli barang keperluan harian utk kami 3 beranak. barang2 dari german kami tak guna dan tak bwk blk pon. sbb cuaca sana dan kt sini berbeza dan produk nye tak boleh digunakan. kulit akan jadi kering dan kasar.


tapi terasa janggal lak nk dressing mcm org kt sini. mother i terkejut tgk i pakai baju 2 lapis nk keluar rumah. sbb dh terbiasa pakai baju tutup2 aurat ni. (cewah la konon!). pastuh dia syik tnya nape husband i pakei stoking kt umah. tak panas ke..? hahahha...


utk camimi, sedikit sgt baju lengan pendek dan baju sleeveless dia. yg lain bnyk bju lengan pnjg. so, kene lipat lengan bajunye utk jadi pendek. cadang nk kene shopping baju2 nipis dan pendek2 utk dia di sni. lbh variasi berbanding di german.


jetlag..? honestly..kami tak ada jetlag. masa smpai hari sabtu pagi tu, tak tido2 smpai kol 3 petang. then sbb camimi dh meragam nk tdo, so tdokan dia dan sedar kemudian kol 6ptg. mlm tuh tdo lewat kol 1 am dan kemudian bgn pagi ahad kol 10am. jetlag kah itu? mungkin rutin tido yg biasa kot..! biasalah hari ahad, hari minggu. tdo lewat dan bgn lewat. hehehhe..


so, mungkin next time lmbt lagi nk update blog sbb nk kene kemas bilik i tuh utk tmptkan si anak kecik sorg ni. almari penuh dgn baju2 tuh pon nk kene tapis dan buang baju2 yg lama. dulu bilik tuh milik seorg, pastuh ber2, dan skrg dah jadi ber3. tggula kami dpt umah sewa dan pindah laaa... maklumla.. kami baru nk bina hidup baru di sini pula. so, kene start dari bawah!

13 comments:

~ujicham~ said...

erin!!! welcome welcome.... muah muah. rindunya.

anemachey said...

Selamt kembali ke tanah air..

aRa said...

Welcome home Erin...wah...pakai 2 lapis yek...agagagaga...

Saleza said...

alhamdulillah dah selamat sampai,..selamat memulakan hidup baru!!

rillys said...

dear! alhamdulilah dah selamat sampai...bolehlah dating...teringin nak jumpa schamimi! hehe...anyway u stay area mana ni

nurhareza said...

hye erin.. rs nak jumpa jek.. weekend ni aku ada kat kl.. tp ko mcm sibuk je.. xpe, tgu ko da rileks sikit, aku dtg amek schmimie bw g main.. ok x.. hi3
neway, happy sgt ko da balik..

Me, Mrs Taj said...

sekarang ni musim panas..budak2 la kesian..so baik carik baju cotton, sleeveles bnyk2 untuk camimi..take care sis!

Erin Rashid said...

uji - uji kata nk smbut dgn kompang dan red carpet.. mana? penat aku tunggu!

kak anem - tq!

ara - tuh la.. dh terbiasa namanye

kak ja - sedih ucapan ni. kene start semuanya dr bawah

lily - kami stay kt shah alam. umah parents.

beja - nk jumpa aku kt mana2 ko contact aku. nk dtg umah pon bleh. ko tau umah aku kt ner kan..?

ladybird - betol la.. baju camimi smua beli dari cotton. selamat..

Izan said...

erin.... camana malaysia? hahahaha. lagi mau tanya.
tak jetleg? bgs la cenggitu. kitorang kan tak leh tdo dlm flight. smpi2 tu yang tdo then malam tak leh tdo. untuk mengelakkan jetleg mmg tak dibenarkan tdo sebaik saja smpi di sesuatu tempat tu. =)

MiD \(^0 0^)/ said...

welcome back erin..lama tak jenguk blog ni tetiba tau2 dah smpai malaysia..nnt kita g teh tarik hehehe

Erin Rashid said...

izan - msia mmg panas..! tp apa kan daya. tnah tumpah darahku.. huk..hukk..

kak mid - kontek2 la saya kt email. passing2 no.hp. takleh nk bg kt sini la.. hehhehe erin_612@yahoo.co.uk

Applique Tee Shoppe said...

selamat pulaaaaaaaaaang....!! cepat2 mengemas supaya boleh cepat2 update blog lagi..

Erin Rashid said...

applique - terima kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...