Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

yuu huu

elo..elo..ada org tak ni..?


adoii dh nk bersarang semula la blog saya ni. tetiba takde masa plak nk update blog tambah lagi mood nk update tadak. sesapa ada fb dgn saya sure tau kenapa kan..? opps.. saya belum beli pregnancy test lagi ok. so saya pon maseh suprise utk ketahui samada diri ini pregnant atau tidak. huhuh

tambah lagi saya baru dpt kunci umah baru. so agak  sibuk kebelakangan ni dgn itu dan ini tntg umah. mcm biasala, dpt umah baru yg totally kosong, jadi mcm2 kene buat. nk tambah grill, letak tiles, letak itu dan ini. mcm2 aje la cube nk sibukkan diri kononnnye. mtk quotation utk plaster ceiling, utk laminate timber floor. berkobar2 kononnye nk buat. tp tgk la, kalo harga nmpk munasabah boleh proceed. tp kalo harga buat jantung berdegup kencang, baik takyah!

seronok dpt umah baru? yup! teruja sgt! mcm dpt baby baru. atau mcm baru pas kawen. atau mcm pegi honeymoon kt europe. atau baru dpt kete bmw 1! itulah kegembiraan yg cube saya pamerkan di sini. tapi bnyk jugak ongkos yg perlu dilaburkan. nk beli itu dan ini. tapi kami mudah aje. ada duit baru beli. takde la nk main skim2 bayaran mudah Aeon atau gune kredit kard. oh, tidak! kami tamau menanggung hutang bulanan. baik menyimpan drpd nk berhutang dan nak kene membayar setiap bulan. ada org suke gune prinsip "biar papa asalkan bergaya".. tapi bagi saya "jgn papa, nnt buruk padahnya!"

okla kawan2.. saya nih sedang menulis di ofis husband saya. dan dia plak sdg ber'kruh..kruh' kt tepi saya ni. pas nih nk g amik camimi blk nursery. bwk g jalan2 dan blk umah. sejak kebelakangan ni saya kerap masuk tdo awal. sgt lesu dan letih. tak larat nk teman husband study lewat2 mlm. jumpa lagi di hari lain.. cau cin cau...!!

6 comments:

AshAnas said...

rumah kat ne? betul2 pregnant ke? camimi pun dh besar, gud la for u

Diarihatiku1976 said...

takpe... teman study untuk kesenangan kemudian hari... akak pun baru lepas teman hubby

Suliana said...

wah masuk umah baru!!! satu lagi pencapaian terbaik dalam hidup.nnti dapat baby baru plak:-)

lily lotus said...

alhamdulillah..rezeki tahun baru..tunjuklah pic rumah baru..ke nak bagi surprise tunggu semua kowtim..eh buat housewarming jgn lupakan daku..anyway kat area shah alam gak ke

Erin Rashid said...

ashanas - kak long, umah baru kt shah alam gak. adik beradik sume berkampung kt shah alam gak. heheh

kak ina - saya tahu. akak peneman suami plg setia. saya tak larat celik mata terus je masuk tdo.. zzzzz

su - dh seminggu entry nih, aku dh buat test dah.. huhuhu

lily - pic umah baru nnt la dulu ok. sbb apa je nk amik, umah totally kosong. sbb kami tak pernah menyewa, so kene mula dari bwh! btw, kt shah alam gak

myfuzzyworld said...

Salam Sis Erin dan semua pembaca blog ni,

Saya ingin menjemput anda semua untuk participate dlm survey saya berkenaan dengan Blog Quality Evaluation. Anda juga berpeluang utk memenangi 4GB Kingston Data Traveler atau 250GB Maxtor External Hard Disk.

Sila layari:
http://emilayusof.com/2010/01/blog-survey/

atau boleh terus ke:
http://www.surveygizmo.com/s/187637/blog-evaluation

TQVM
-zu-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...