Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Thursday

RED AT KENNY ROGERS ROASTERS

mmg betol ada RED at KRR. sume org yg berpakaian merah atau topi merah atau tudung merah atau apa2 pakaian luaran yg berwarna merah will be entitled to get free quarter chicken meal after u purchase 1 quarter chicken meal.

tq to kak shim sbb forward email tntg perkara ni. rupenya dh tersebar luas melalui newspaper jugak ek. nmpknye RED at KRR akan hnya berlangsung semalam saje iaitu 13 jan saja. lain2 hari tadak. sbb bg meraikan ulang tahun penubuhannye gitu..

ok la.. dh org bg free lagi satu meal, kite pon seronok la nk g.

dh janji dgn cik abg. kol 12 jumpa cik abg kt uitm then g sesama ke alam sentral sbb KRR plg dekat kt sana. ada je kt lain2 tmpt spt JJ bkt raja dan subang parade, tapi memikirkan keje i terbengkalai la nnt kalo kuar lama2.. huhuuh


sampai sana tgk ramai yg berpakaian merah sudah beratur smpai ke luar waited to be seated. tapi beratur tak lama pon sbb kami hnye ber2 aje, so meja utk 2 org available. yg susah nk dpt table bile org dtg by groups.

tau2 je la kalo dh ramai gini, restoran mmg penuh! nk tggu org amik order pon lmbt. nk kene panggil baru dtg kt kite. itu baru nk amik order, blum lagi nk smpai mkan. seb baik ada je bnda nk dibualkan between us, so kami masih boleh maafkan tntg kelewatan mknan kami. ada org lain lagi kesian, dpt seat lbh kurang time kami je, tapi minuman pon lom smpai walhal kami dh hbs mkn dah..

yg tak bestnye: sbb purchase 1 meal quarter chicken, then dpt another for free.. then meal yg kite bayar tuh, kite tak leh pilih side dishes nk apa. for eg: biasanya leh amik 3 side dishes antara coleslaw, whipped potatos, rice, salad, macaroni, baked beans, corn, bla..bla.. tapi meal yg kite purchase tu, telah di- fix-kan menjadi coleslaw, whipped potato dan baked beans. so, bg sesiapa yg tak suke baked beans tu takde pilihan lain la melainkan menelan saja atau put aside. itu meal yg kite bayar tu! bkn meal yg dpt percuma. kalo meal yg dpt percuma di-fix-kan jadi gitu, kite terima la. sbb dh org bg free.. mkn aje la. bnyk songeh plak nk tukar itu, ini kan..?

itu maknanya kite keluar duit utk meal yg bkn pilihan kite. aleh2 rugi la sbb i dh put aside baked beans. cmner plak kalo org yg tak sentuh sayur lgsg dlm menu harian mereka. tak ker meleleh air mata tgk tak leh choose side dishes lain utk meal yg dia sdri bayar?

then i tau, even diorg kasi another quarter meal percuma, diorg mark up harga pada minuman.i tu pandangan i la. kalo u all tak leh terima, terpulang. sbb i perasan minuman yg kami pesan tu harganya tak spt biasa.

lagi.. dh tau buat RED at KRR, dh tau sure ramai org akan dtg,  dh tau sure keadaan akan jadi kelam kabut dgn ramai yg beratur kt luar, dgn ramai yg tak dpt apa yg diorg pesan, patutnye KRR import atau hire la extra staff. supaya sume masalah ni dpt overcome. saya tgk makcik2 yg dtg by groups tu, ada kawan2 dia dh dpt meal, dh nk hbs dah pon mknnya, tapi makcik yg semeja dgn colleagues dia yg lain tuh masih lom dpt meals. siap amik sdri makcik tu kt kaunter. terkedek2 bwk ke meja dia. kesian dia!



itu je la luahan perasaan saya. sbb tuh saya tak suggest husna nk g sana. dgn bwk anak lagi. keadaan kt sana mmg riuh rendah, lintang pukang. seolah2 semua staff tak ready utk hadapi hari RED ni. lbh baik g makan steamboat ek husna? atau yong tau fu.. hahahha..

apa pun, ini sume pandangan saya sahaja. apa yg saya rasa benda tuh tak patut ada, saya akan luahkan. sbb semua org suke berbelanja utk value for money, yg memberi sesuatu yg berbaloi utk diri mereka sdri. mahal pon takper. atau murah pon ok. asalkan diri sdri puas hati!

note: ingt ok husna, next our lunch date ~ laksa shake

4 comments:

ibu ilham said...

hahahaha... weh nama aku kuar nie... huhuhuhu... puas kitorg mkn mlm td, beb... nasib baik tak g KRR... kalu tak kene perli jer la ngan cik abg.... hua hua hua... wokkeh... nextweek our lunch date... aku ingat... huhuhuhuhu... :)

SiNoMoSa said...

welcome erin ekeke

Erin Rashid said...

beres our lunch date! lapar plak skrg :(

lily lotus said...

rajinnya u gi. i paling dekat dengan ofis KR midvalley. kompem sesak nafas. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...