Advertisement

Jom follow follow i, then i follow follow u

Wednesday

TAK PERASAN

sibuk manjang..mcm mana nk perasan? Aidiladha bakal menjelma jumaat ni? nmpk sgt saya nih sibuk terlampau!!

bunyi ayat mcm poyo je tapi itulah kebenarannya. sibuk sgt smpai terlupa nk hbskan air masak sebnyk 2L di siang hari. balik rumah baru minum air mcm org tak minum 10 hari!

apa pun kawan2, saya terlebih dahulu nak ucapkan selamat hari raya aidiladha. ada korban lembu? camimi ada amik bhgn korban lembu utk aqiqah dia. tapi korban lembu tuh buat kt masjid seksyen 24. cuma kami tak de kt sini. tahun ni beraya kat kg halaman suami. nmpknye terpaksa mtk my parents uruskan daging2 korban tersebut. sedekahkan sedikit dan lebihannya bawak blk.




ate..dah raya puasa hari tuh kt umah saya, raya aidiladha perlu la jenguk2 blk ke sana. kang apa plak PIL saya kata...

ada ke beraya dgn baju raya baru..? saya nengok mmg bnyk sales lagi kat PKNS, SACC. carry forward sales yg tak hbs masa aidilfitri la tuh! saya takde baju baru pon. baju yg saya tempah kt sitiawan pon lom amik. tempahnya dgn tukang jahit cina masa balik aidilfitri tempoh hari. kt sitiawan kan ramai cina, tukang jahit bagus2 pon cina. itupon makcik suami yg rekemen jahit kt sana. so, saja saya nk cuba try test sedap memakai ke idak baju yg saya tempah tu. sepasang je udah ler. buat syarat!

ofis saya tatau start cuti khamis or jumaat. saya baca blog kwn2 ramai dh start cuti sok. tahniah la u all leh lama2 bercuti. tapi kan kawan2, kalo nursery camimi cuti sok, sok jugak saya amik cuti! hahahha...

okla kawan2.. hari ni mcm ada plak masa nk update blog bnyk2. nk baca blog kawan2 pon sempat. nk tggl komen je yg tak nyempat. jadi, kite jumpa lagi pas raya nnt k. jgn liat plak nk dtg keje. cari satu motivasi yg menarik utk dtg keje. ok babaiii..!!


note: motivasi saya nk dtg keje setiap hari apabila tak sbr nk beli mknan lunch kt makcik bwh ni yg lauk2nye mmg sedappp dan murah gilerrrr...!!!!

4 comments:

lily lotus said...

salam aidiladha to u & family ;)

~ujicham~ said...

selamat berkorban.. jgn terkorban udah le. peace!

Ms AiReEn MoHd said...

SALAM aidiladha bt kamu...name kite hampir serupa la kawan...tapi kan u ni mcm familiar jerk....name u tu..penah lepak blog dak mmu lain ker?teteibe jerk aku ni kan...or kawan ngan arisya jepun?ehh lagik sekali aku meneka neka ni...sowii ekk...salam kenal..jumpa u kat blog kawan...nakklik nuffnang tdo lak

Erin Rashid said...

ms. aireen - saya kenal lily lotus, budak mmu. arisya jepun pon saya tak kenal. btw, terima kasih sudi menjengah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...